aldbbanner01

Belépés

Adományok szolgálatunk támogatásához

Átutalással

Gyülekezetünk anyagi támogatására a perselyes adományokon és a lelkészi hivatalban való befizetésen túl a legolcsóbb, bár csak az internetbankot használók számára egyszerű módja, hogyha az adományt átutalják a 10701300-47529306-51100005számlaszámra. Ezt nemcsak az interneten keresztül, hanem egy bankfiókból is megtehetjük, de egyik esetben se felejtsük el a közlemény rovatban feltüntetni a címünket és az adomány célját (segélyalap, orgonafelújítás, egyházfenntartói járulék stb.).

Bankkártyával

Ha külföldről akarsz adományt küldeni, vagy a bankkártyáddal akarsz fizetni, arra is van lehetőséged. Ehhez a honlapunkon megjelenő Donate gombra kell kattintani (miután fölé beírtad a küldendő összeget, sőt akár még pénznemet is válthatsz). Ekkor átjutsz egy titkosított kommunikációt folytató oldalra, amelyet a PayPalnemzetközi szolgáltatónál nyitottunk KKhalasi Ref Egyháznéven. Sajnos még csak angol nyelven jelenik meg az űrlap, de ha kiejlöljük a szöveget és jobb gombbal kattintunk, akkor - ha szerencsénk van - a lehetőségek között megtaláljuk a "Kijelölés fordítása Google fordítóval" sort, amire rákattintva magyarul láthatjuk a kitöltendő mezők nevét.

Ha mindent beírtál (a telefonszámot 36-al kell kezdeni és folyamatosan írni) kattints a lap alján levő gombra. Ha a program mindent rendben talált, akkor megjelenít egy összesítőt, aminek az alján egy utosló kattintással véglegesítheted az adományozást.

Ezt követően a program még felkínálja, hogy nyiss ingyenesen egy saját PayPal számlát, amit csak ajánlani tudok, hogy legközelebb már csak egy e-mail cím és egy jelszó segítségvel - ráadásul olcsóbban - tudj adományt küldeni bárhová, illetve egyszerűbben vásárolhatsz bármit az interneten keresztül. Itt egy dologra kell figyelni, hogy a banszámla kivonatodról az ott megjelenő biztonsági kódot ne felejtsd el egy hónapon belül majd a PayPal oldalaldra beírni. Jó dolog ez, bár nem árt tudni, hogy egy ilyen bankkártyás adományozás költsége 90 Ft+3,4%, azaz 2000 Ft-ból 1842 Ft jut célba. (Bár manapság már a pénzfelvétel és az átutatlás sincs ingyen.)

Ezért aki megteheti, az fizesse be adományát továbbra is közvetlenül a Lelkészi hivatalban, vagy dobja a perselybe. De akármilyen módon is érkezik az  adomány, igyekszünk ezután is a legjobb célokra felhasználni azt.

Adó 1+1%

A Magyarországon jelenleg érvényben lévő adójogszabályok szerint az éves jövedelmünk után befizetésre kerülő adónak 1+1% felajánlhatjuk egyházaknak és társadalmi szervezeteknek. Kérjük, hogy adód 1+1%-át a Magyarországi Református Egyháznak és a Szilády Áron Oktatási Alapítványnak ajánld fel!
Az elmúlt évben 1%-os felajánlásokból  az alapítvány részére 800 512 Ft folyt be, amelyet a diákok, gyermekek, intézmények kiadására fordítottunk, fordítunk. A felajánlásokat ezúton is köszönjük!

A felajánláshoz szükséges információk:
Magyarországi Református Egyháztechnikai szám: 0066

Szilády Áron Oktatási Alapítvány :
Adószám: 19047094-1-03


 

Diakóniai alap

Gyülekezetünk széles körű szeretetszolgálati - görög eredetű szóval: diakóniai - munkát végez. Beteglátogatás, rászorulók természetbeni és anyagi támogatása, fogyatékkal élők segítése és gondozása. Erre a célra adományokat és alkalmanként külön kosaras adakozást is hirdetünk. Ebben az évben új feladattá lett a közel keletről érkező, átutazó családok között végzett szolgálat is. Célunk, hogy növekedjenek a diakóniai szolgálatra szánt pénzadományok és a személyes részvétel egyaránt. A hőmérő mutatja ennek jelenlegi állását a tervezetthez képest.

Orgona alap és alapítvány

Műemlék orognánk karbantartása és felújítása évtizedes távlatú feladat. Ez a kiváló hangszer nemzeti kincs is, aminek megőrzése ránk van bízva. Kétféle módon is hozzájárulhatunk ehhez. Egyrészt a költségvetésünkben elkülönített Orgona alapra való befizetéssel, másrészt a szervezetileg önálló Orgona alapítványnak is lehet támogatást nyújtani.